VITESS BANDENSERVICE

VITESS AIRCOSERVICE

VITESS APK KEURING

VITESS SERVICEBEURT

VITESS OCCASIONS

Zomerbanden

Het karakter van een zomerband is een band met de juiste remweg die daarnaast een juiste koersvastheid aan uw auto geeft en ook nog eens rijgenot.
Vandaar dat een zomerband een lijnprofiel heeft met een geringe dwars profilering. Dat er meestal standaard banden gemonteerd worden met een hogere snelheidscodering heeft te maken met het feit dat deze banden meer stabiliteit geven en minder snel uitbreken in bochten.

Winterbanden

De moderne winterband heeft meestal een zachter loopvlak met lamellenwerking die meer tractie geeft aan de winterband en de sneeuw beter afvoert zodat u grip blijft houden.
In het kort komt het er op neer dat winterbanden beter presteren wanneer de temperatuur onder de 7 graden komt. Door de samenstelling van het rubber en profiel van de winterband, heeft deze meer grip op een koud en besneeuwd  wegdek.

Naar het buitenland?

Het is goed om te weten dat in Duitsland en Frankrijk  bij winterse omstandigheden een winterband verplicht is, het rijden zonder winterbanden kan mede aansprakelijkheid tot gevolg hebben. Dit geldt overigens niet alleen voor de banden, maar ook voor overige onderdelen van uw auto, zoals koelvloeistof.
Zomerbanden verliezen bij sneeuw al snel alle grip op de weg. Sneeuw is echter geen voorwaarde voor het gebruik van winterbanden, ook bij een schoon wegdek met lage temperaturen presteren winterbanden beter dan gewone autobanden.

Trimmen Balanceren en monteren

Wanneer u in het voorjaar de zomerbanden weer gaat monteren en het profiel in de looprichting niet egaal meer is laat deze banden dan trimmen dat bespaart u veel lawaai aangezien banden die niet egaal zijn beginnen te grommen alsof u een wiellager stuk zou hebben.

Na de aankoop van winterbanden zult u de banden nog moeten laten monteren en balanceren op de velg. Hiervoor is speciale apparatuur vereist. Voor het monteren en balanceren van de winterbanden op een velg betaald u gemiddeld 15 euro per band.

Het herhaaldelijk (de)monteren van autobanden is echter niet goed voor de band. Veel mensen kiezen er daarom voor om een complete set winterbanden met velg aan te schaffen. Wanneer de tijd voor winterbanden is aangebroken, kunt u eenvoudig uw huidige velgen met banden omwisselen voor de set winterbanden met velg.
Bovendien bespaart u hiermee bij iedere wissel zo'n 60 euro, waardoor de aankoop van een complete set zichzelf al snel terugverdient.

Vitess Automobielbedrijf
Remmingweg 24 B
1332 BG Almere
Tel: 036-5325267
Fax: 036-5326228