VITESS BANDENSERVICE

VITESS AIRCOSERVICE

VITESS APK KEURING

VITESS SERVICEBEURT

VITESS OCCASIONS

Een airco is niet onderhoudsvrij. Per jaar verliest een airco gemiddeld tot 10% koudemiddel. Koudemiddel zorgt, naast koeling, voor smering van de airco. Door gebrek aan voldoende smering van het systeem tijdens maximale prestatie in warme maanden, kan ernstige schade aan het systeem ontstaan.
Laat uw airco daarom minimaal 1x per 2 jaar door Vitess onderhouden en u rijdt ’s zomers lekker koel.

Door op tijd en goed onderhoud van uw auto airco:

  • Verbruikt u minder brandstof
  • Hebt u minder slijtage van de compressor
  • Hebt u hierdoor geen hoge reparatiekosten en bespaart u veel geld
  • Hebt u het aangenaam koel in de zomer en rijdt u met onbeslagen ramen in de herfst
  • Komt u niet voor verrassingen te staan tijdens uw vakantie of reis

 

Tips om uw airco optimaal te laten werken:

Zet Uw airco zeker 1 keer per week +/-10 min aan, ook in de winter. Dit is nodig omdat anders de kans groot is dat afdichtingen gaan uitdrogen en daardoor kapot gaan waardoor het systeem gaat lekken. De meeste airco’s gaan kapot omdat ze niet of te weinig gebruikt worden.

Zet Uw airco uit,10 min.voor U de motor uitzet dit om te voorkomen dat er schimmel en vieze geuren ontstaan bij de verdamper. Als er een plasje water onder Uw auto ligt na gebruik van de airco wil dit niet zeggen dat de airco lek is. Dit is condens water wat bij de verdamper ontstaat en wordt opgevangen en via een afvoerslang onder de auto wordt verwijderd.

Zet als het heel warm is in de auto eerst even de ramen open voordat U de airco aanzet, dan is de warmte al uit de auto en hoeft de airco minder hard te werken om het interieur lekker koel te krijgen.

Vitess Automobielbedrijf
Remmingweg 24 B
1332 BG Almere
Tel: 036-5325267
Fax: 036-5326228